GLS Romania

Activare access API


Contacteaza departamentul de suport GLS pentru a activa accesul prin API.

Verificare access serviciu

Inainte de conectarea in aplicatia xConnector, verifica daca datele tale de acces sunt corecte prin logarea pe site-ul GLS Romania Online

Deasemeni, verifica in contract daca ID Client este cel corect. Daca nu exista in contract, contacteaza persoana de legatura de la GLS Romania si solicita. Daca logarea are loc cu succes, te vei putea conecta cu aceleasi date si in aplicatia xConnector.


Configurare

Pentru a conecta serviciul GLS Romania, acceseaza xConnector > Setari > Servicii conectate si selecteaza-l din lista derulanta.

forma de configurare cont xConnector
forma de configurare cont xConnector.

Date de acces

Datele necesare pentru activarea serviciului GLS Romania sunt Utilizator si Parola, completeaza cu valorile folosite in mod uzual la conectarea pe portalul lor.

Contacteaza departamentul de suport GLS pentru a activa accesul prin API si pentru a obtine Id client. (sau completeaza cu valoarea din contractul tau GLS, data e disponibila).


Specific xConnector

Nume serviciu este denumirea cu care vei regasi serviciul conectat in interfata xConnector. Campul este deja precompletat cu denumirea curierului, in cazul de fata GLS Romania. Este recomandat sa-i modifici numele incat sa se potriveasca cu denumirea serviciului tau de curierat din Shopify, pentru a activa selectarea automata in functie de curierul ales de client in popup-ul de generare documente de transport.

Serviciu activat

On serviciul este activ, poti genera AWB-uri pentru GLS Romania

Off serviciul nu este activ, nu il vei mai regasi in popup-ul de generare documente de transport


Cont de test

Pentru a genera cateva awb-uri de test puteti folosi contul de mai jos

ID client Utilizator Parola
550000001 demo gls2017_

Pentru nelamuriri sau dificultati intampinate, contacteaza-ne la adresa de email: [email protected] sau la telefon: 0733.104.475